Tento recept som už robila niekoľkokrát a výsledok chutí skoro ako originál.
4 PL Stomaranu (čaj – lekáreň), najlepšie je sypaný
3 PL kryštálového cukru
4 balíčky vanilkového cukru
5 cm škorice (celej)
2 ks hrebíčka
Do 1 l bieleho alkoholu (vodka) pridať stomaran, kryštálový aj vanilkový cukor, škoricu a hrebíček. Ak sa použije domáca pálenka 52 st., treba ju zriediť na približne 40 st.. Dolejte destilovanú vodu, na 0,75 dcl pálenky treba približne 0,2 – 0,25 dcl destilovanej vody. Vodu treba prilievať pomaly, aby sa nezamútila pálenka.
Všetko potom treba zmiešať vo veľkom 3 – 4 litrovom pohári a nechať lúhovať 24 hodín. Občas treba premiešať, aby sa cukor rozpustil.
Po vylúhovaní becherovku scedíme cez hustú bielu handru, filtračný papier alebo cez husté sitko aj viackrát.
Dobrú chuť.