Dnes som piekla tortičku, pretože napchávať sa stále kupovanými čokoládkami nie je zdravé.
Cesto:
Kakaová piškóta z 5 vajec upečená v okrúhlej tortovej forme.
Krém:
1 mascarpone
1 šľahačková smotana
1/2 pochúťkovej smotany
1 vanilkový cukor
cukor podľa chuti
Všetko spolu dobre vymiešame varechou (nie šľahať) a pridáme 1/2 balíčka Ole za studena a znovu dobre vymiešame. Krém ostane krásne tuhý a vôbec netečie.
Ak chceme krém stracciatella, tak si rozpustíme 100 g varovej čokolády, necháme mierne vychladnúť a vmiešame do krému. Keďže je krém studenší ako čokoláda, táto sa zrazí na drobné kúsky. Ak chceme čokoládový krém, tak treba pridať kakao podľa chuti.
Vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti, dve natrieme pikantným lekvárom, ja som použila malinový. Na lekvár natrieme krém a pospájame. Krémom natrieme aj celú tortu dookola, tiež vrchnú časť. Posypeme horkou alebo varovou čokoládou alebo polejeme čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ak máme chuť na ovocnú tortu, môžeme tortu naplniť aj rôznym ovocím, do krému nepridávame ani kakao, ani čokoládu. Vrch môžeme ozdobiť ovocím a poliať želatínou.
A potom už len papkáme. Dobrú chuť.